tisdag 30 mars 2010

Nu så vill jag övertala min mamma till hundra till att få ha foderponny ;) Går inte så bra... ÄN XD Är det någon som har koll på ett ungefär va de kostar med skor, stallplats och allt i månaden ;)

PussPåEr! <33

5 kommentarer:

Sara Catharina Sanderfors sa...

De beror helt på var du väljer att stalla upp hästen, hur stor hästen är, vilken hovslagare man väljer och var man köper foder och vilken sort!

Sara Catharina Sanderfors sa...

Jag tror att Wennberg tar 1300 kr i månaden, och då ingår foder och strö. kraft foder får du hålla med själv. Sen om ut och insläpp ingår de vet jag inte, prata med olivia. Sen brukar man sko var 6- 8 vecka omkring 600-800 beroende på hovslagare, försäkring omkring 200-300 i månaden. Sen tillkommer kostnader om hästen gör sig illa, vaccinationer, avmaskning mm. De bästa är om du kan ställa upp en kalkyl i exell. Sen lär du ha en tränare att träna för, de kostar samt om du ska du åka någonstans brukar de kosta 200 att hyra transport. Sen kostar ju alltid alla skötselprodukter och ev utrustning!

Ina sa...

Tack :) Men om vi säger att du fixar stallet här innan vattentornet, skulle det finnas chans att den kan stå där, och har du någon som helst aning om pris? ;) <33

Sara Catharina Sanderfors sa...

Nej jag har ingen aning Ina, de är mycket jobb och få ordning på! =) Men man kommer inte så mycket billigare undan än hos Wennberg tex.

Kallhyra: (El,stängsel, vatten)omkring 500:-
Spån: 200 kr/månad
Hö: 20 kr/dag: 600 kr/månad (räknat på 10 kg)
Betfor & havre: 100 kr/ månad

Men jag ska prata med min Farbror lite, de är mycket jobb, du får gärna hjälpa till om du vill när de blir aktuellt!

Ina sa...

okej ;)

Behöver nu hjälp är det bara att säga till! :) <3